Wednesday, July 7, 2010

Kiirkringel

Põhi
200g margariini või võid
700g jahu
150g piima või kohvikoort
2sl suhkrut
50g pärmi
3 muna


Kreem
200g tuhksuhkrut
150g toasooja võid

Lahusta pärm suhkruga, lisa piim või kohvikoor (külm). Sega külmalt (väga oluline, et oleks külm) margariin ja jahu (hästi peenikeseks purutaoliseks), lisa vedelikule. Klopi munad lahti ja hõõru tainasse. Tainas jääd tavapärasest tunduvalt kõvem. Lase seista 0,5 tundi rätiku all, seejärel rulli lahti ja määri pealt kreemiga (vahele võib panna kõike meelepärast- eriti head on kuivatatud kirsid). Edasi võib toimida kahte moodi- kas lõikad taigna kolmeks ja rullid iga osa eraldi ning punud patsiks või rullid terve tüki kokku üheks suureks kringliks. Kellel on suurem ahi, tehke patsiks!
Määri pealt munaga ja küpsetada umbes 200 kraadi juures kuni on valmis. Minu ahi on siuke kärme küpsetaja, kusagil 30-40 minutit.

No comments:

Post a Comment