Thursday, October 21, 2010

Õuna-kaneelikook

Tainas:

3,5 dl jahu
1 tl kaneeli
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl pruuni suhkrut (demerara, muscovado või fariini)
175 g rosinaid
1,25 dl õli
2 muna
1,25 dl õunamahla
2-3 keskmist õuna
25 d mandlilaaste

Kaunistamiseks
tuhksuhkrut


Sega jahu küpsetuspulbri ja kaneeliga ning sõelu suurde kaussi. Tee keskele süvend ja vala sinna õli, lahtiklopitud munad, õunamahl, riivitud õunad (koorimata), lisa suhkur ja rosinad ning sega korralikult läbi. Tõsta taigen 24 cm vormi, puista üle mandlilaastudega ning küpseta 160-kraadises ahjus 40-50 minutit.
Jäta kook 5. minutiks vormi jahtuma, seejärel võta vormist välja ja lase lõplikult jahtuda. Puista üle tuhksuhkruga.

No comments:

Post a Comment